Aveți mare grijă! Un IFN oferă credite cu dobândă de 62.290%, sub stricta supraveghere a BNR! Pentru un credit de 100 de euro, românul împrumutat trebuia să dea înapoi 67.000 de euro! Cum a fost posibil așa ceva și de ce trebuie să vă feriți

O persoană care a contractat un credit de la un IFN a fost obligată să achite o dobândă de… 62.290%.

Informaţia referitoare la dobânda uriaşă practică în România de un IFN, sub stricta supraveghere a BNR, a fost făcută publică de avocatul Adrian Călin Cuculis, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că dobânda practicată de IFN-ul HORA CREDIT este ilegală.

Concret, pentru un credit de 100 de euro împrumutat de la IFN-ul acreditat de Banca Naţională a României, o persoană a fost obligată prin contract să achite în total suma de 67.000 de euro.

„Asa ceva va asigur ca nu ati mai vazut. Dobanda la IFN de 62290% – Adica iei 100 de euro si ai de dat 67000 de euro. Sigur, tot tacamul, cu dobanzi penalizatoare ilegale si comisioane de tot felul. Tind asa sa cred ca lucrurile din sistemul ferm supravegheat de catre BNR nu se vor mai face niciodata „bine”. Sigur, mai mult decat vedeti cu propriile simturi nu am sa va spun fiindca nu ai ce sa spui in fata unei asemenea grozavii. Merita macar sa ajunga informatia asta din Bucuresti pana sus unde agatam harta in cui, poate se trezesc cu totii sa nu faca o asemenea greseala”, a scris avocatul Cuculis.

sursa: observator.tv