Câți bani dă guvernul pentru funeraliile regelui Mihai: Incredibil ce sumă alocă doar pentru primirea oficialilor străini pe Aeroportul Otopeni…

foto: Jurnalul.ro

Executivul a decis, în şedinţa de miercuri, alocarea unei sume de 43.000 de lei Ministerului Afacerilor Externe (MAE) în vederea deschiderii salonului oficial de la Aeroportul Otopeni pentru şefii de stat şi de guvern şi membrii familiilor regale care vor veni la funeraliile regelui Mihai, au declarat surse guvernamentale, scrie agerpres.ro.

Suma va fi alocată MAE din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe 2017, conform unei hotărâri adoptate miercuri de Executiv.

Banii au fost alocaţi având în vedere estimarea Casei Regale, potrivit căreia vor veni în România aproximativ 100 de personalităţi străine, au mai spus sursele citate.

CITEȘTE ȘI: Cu siguranță NU știai asta! Care este ADEVĂRATUL NUME al Regelui Mihai

În 2001, Regele Mihai a acordat un interviu Muzeului Holocaustului, din Washington. Când Regele Mihai a fost întrebat care este numele său de familie, răspunsul nu a fost însă unul simplu.

„Chestia asta cu numele e ceva foarte confuz pentru mulți oameni. Numele meu este Mihai, după cum știți. Nu vreau să fac prea multe explicații, dar, oricum, am să vă spun cum stau lucrurile.

Desigur, familia noastră se trage din Germania, din Sigmaringen. Carol I, primul rege al României, a fost un Hohenzollern, ca și bunicul meu. Dar asta a încetat odată cu bunicul meu. Așa că noi, de fapt, nu avem un nume de familie în România!

Numele de familie Hohenzollern este originea, dar nu este menționat în niciun document. De aceea spun că e puțin confuz.

Astfel, rezultatul e că noi suntem apelați după nume, la care se adaugă de România. Cam așa stau lucrurile!” a precizat fostul suveran.