Se fac angajări! Salariile depășesc 20.000 de euro. Cerința principală: cunoașterea la perfecție a limbii române! Vezi dacă ți se potrivește acest job:

Poliția din comitatele Devon și Cornwall (Marea Britanie) fac angajări masive printre cei căutați numărându-se și vorbitori de limba română.

Potrivit anunțului făcut public de către autoritățile britanice, sunt căutate persoane care au cunoștiințe solide de limba română.

Numărul locurilor disponibile nu a fost făcut public însă aplicanții trebuie să cunoască faptul că o dată admiși vor trebui să locuiască permanent în Marea Britanie, scrie stiridiaspora.com.

Potrivit anunţului, salariile variază pentru început între 19.970 și 23.124 de lire sterline.

CITEȘTE ȘI: Statul ar putea da bani celor care au credit la casă pentru plata ratelor. Află dacă te încadrezi!

Parlamentul ia în calcul adoptarea unui proiect de lege prin care poliţiştii şi cadrele militare să poată utiliza suma compensatorie acordată pentru chirie şi pentru achitarea ratei în cazul achiziţiei unei locuinţe.

Iniţiatorul susţine că se impune recompensarea acestui personal, proporţional cu rolul şi locul pe care îl ocupa în societate.

„Astfel, prin prezenta iniţiativa legislativă propunem că suma compensatorie acordată cu titlu de chirie cadrelor vizate să poată fi utilizată de către acestea fie în vederea achitării chiriei, fie în vederea achitării ratei (fracţiunii din rată) pe care o plătesc pentru achiziţia unei locuinţe.

În considerarea realităţilor contemporane vizând deficitul de cadre şi plecarea acestora din sistem (pensionari masive), opinam că este necesar un set de măsuri pentru loializarea acestui acestui personal”, precizează deputatul PSD Mihai Weber.

Potrivit modificărilor făcute de iniţiator la Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, aceştia vor avea dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie sau pentru rata unui împrumut în cuantum de până la 50% din salariul de bază.