Locuri de muncă în străinătate. Job-surpriză în agricultură: cât se câștiga și cât poți pune deoparte: E o sumă frumușică

O fermă din Anglia caută persoane determinate și obișnuite cu munca în aer liber pentru sezonul de cules de narcise. Experiența nu este neapărat necesară, chiar dacă ea constituie un avantaj la angajare.

Sezonul de narcise începe în luna februarie și durează aproximativ 2 luni. Plata se face în funcție de numărul de flori culese. Astfel, se pot câștiga între 7,5 lire și 15 lire pe oră, în funcție de rapiditatea lucrătorului. Se lucrează până la șase zile pe săptămână.

Ce venituri se pot realiza

De exemplu, în opt ore de lucru, o persoană poate câștiga între 60 și 120 de lire. Dacă sezonul de cules durează două luni și se lucrează în medie 20 de zile pe lună, ajungem la un număr total de zile lucrate de 40. În 40 de zile, un angajat poate câștiga cel puțin 2400 de lire, din care va fi nevoit să plătească chiria (44,80 lire pe săptămână, așadar circa 360 de lire pentru 2 luni).

Costurile cu mâncarea pot fi estimate la maximum 400 lire / 2 luni, iar transportul România – Anglia tur și retur costă maximum 120 de lire. Așadar, avem cheltuieli de 880 de lire (transport, masa, cazare) și venituri de 2400 de lire – 4800 de lire. Cum ținta de 4.800 de lire este greu de atins, mult mai realistă ar fi valoarea de 3.000 de lire. Din care, după scăderea cheluielilor enumerate mai sus, ar rămâne 2.120 de lire. Convertind suma în lei românești, rezultă că la capătul sezonul de cules de narcise un muncitor ar putea economisi circa 11.000 de lei.