Se întâmplă la scurt timp după ce femeia a fost amendată cu 5.000 de lei:

Se întâmplă la scurt timp după ce femeia a fost amendată cu 5.000 de lei:

Mama Luizei Melencu a fost amendată cu 5.000 de lei de autorități pentru că a refuzat inițial să dea probele ADN cerute de procurori.

Loading...

Săptămâna trecută, oamenii legii au fost acasă la Luiza Melencu și i-au cerut mamei acesteia să se prezinte la sediul DIICOT pentru a-i fi prelevate noi probe biologice. Cum mama Luizei Melencu a refuzat acest lucru, a fost amendată cu suma de 5.000 de lei și a fost emis un mandat de aducere pe numele ei.

Până la urmă, Monica Melencu s-a prezentat luni Institutul Naţional de Criminalistică, aflat în sediul IGPR pentru a i se recolta probele cerute, însă a pus câteva condiții.

”Am luat o hotărâre după ce domnul avocat a insistat să mă supun noii recoltări de probe biologice și să mă consult cu familia în acest sens. După îndelungi discuții cu familia am hotărât să fiu de acord cu condițiile următoare: să fie de față domnul avocat Tonel Pop la recoltare, să fiu dusă cu mașina la București pentru recoltare de către organele de anchetă pentru că nu am posibilități materiale, mai ales că m-au amendat cu 50 de milioane vechi. În concluzie, nu avem cum să ne luptăm cu sistemul și trebuie să cedăm în acest moment”, a declarat Monica Melencu înainte de a ajunge la București pentru recoltarea probelor cerute de anchetatori.

Când au aflat că anchetatorii au amendat-o pe mama Luizei Melencu, mulți s-au hotărât să o ajute pe femeia care de 6 luni vrea să afle adevărul despre fiica ei dispărută.

”Vrem să ia legătura cineva cu Monica Melencu și să ne dea un cont bancar, pentru că vrem să strângem bani, să o ajutăm noi să plătească această amendă abuzivă. Este o femeie amărâtă, care a cerut statului să o ajute să afle adevărul despre fiica ei, iar în loc de ajutor a primit doar vorbe de ocară, minciuni și acum și amendă”, este un mesaj pe unul din grupurile de susținere ale familiilor celor două fete răpite de Gheorghe Dincă.

”Cum să facem să strângem bani pentru amenda doamnei Melencu?”, au întrebat apoi tot mai mulți oameni, care au cerut ca mesajele lor să fie transmise mamei Luizei Melencu.

Calvarul Monicăi Melencu nu s-a încheiat nici după ce a acceptat să dea probele biologice cerute. Femeia a declarat, luni, după ce a ieșit din sediul IGPR că a depus plângere penală pentru că ar fi fost umilită. ”Am fost umiliţi, am fost forţată pur şi simplu. M-am răzgândit, nu am vrut să dau acest test. Nu îmi plac regulile care s-au pus aici. Nu s-a lăsat să ne explice despre ce este vorba. Comisarul a luat foc şi, pur şi simplu, m-a ameninţat”, a spus Monica Melencu, la ieşirea din sediul IGPR.
Avocatul acesteia, Tonel Pop, a adăugat că, în momentul în care şeful laboratorului a început să-i explice mamei Luizei despre cum va decurge procedura de recoltare, a intervenit un comisar de poliţie, care l-a ameninţat pe şeful laboratorului să înceteze.