Părinții au aflat abia acum

Părinții au aflat abia acum

Tânărul de 17 ani care a omorât o fetiță de 5 ani din Baia Mare, a oferit declarații incredibile!

Loading...

Micuța Estera, o fetiță de 5 anișori din Baia Mare, a avut parte de un sfârșit groaznic în anul 2018. Presupusul criminal al Esterei a fost prins la un an de la odioasa faptă. Criminalul, cel care a violat-o și a ucis-o pe fetiță, are 17 ani și locuia în același bloc cu familie Esterei, în zona Combinatului Cuprom.

Recent, cercetările au fost finalizate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș. Ei l-au trimis pe tânărul de 17 ani în judecată. Adolescentul a recunoscut faptul că în data de 30 aprilie 2018 a omorât-o pe Estera, 5 ani, la marginea orașului Baia Mare. Băiatul a fost prins la mai bine de un an de la crimă, deși locuia în același bloc cu familia fetiței, fiind chiar vărul ei.

Abia în data de 26 iunie 2019, după ce au avut loc cinci expertize științifice, procurorii au decis că Alex J. a făcut aceste fapte. Atunci fusese arestat preventiv, iar după două luni a fost trimis în judecată.

Rezultatele expertizelor făcute pe materialul genetic prelevat de pe corpul Esterei, dar și din apropierea cadavrului și de pe cărămida cu care i-a zdrobit capul au reușit să identifice cine este criminalul. ADN-ul găsit este al băiatului. În ziua când s-a decis cine e principalul suspect, Alex era la muncă. A fost pus sub acuzare pentru crimă și viol.

”Cinci probe ADN l-au demascat. Însă, cea mai importantă, ultima care a ieșit din laboratorul de la IML «Mina Minovici» după ce a fost refăcută, a fost analiza cărămizii. Arma crimei a păstrat celulele epiteliale ale autorului. Când a lovit-o de două ori pe fetiță, autorul a strâns puternic cărămida în palmă”, spun surse judiciare, conform Libertatea.

La audieri, Alex J. a mărturisit cum s-a petrecut crima oribilă. El nu a dat foarte multe detalii despre viol.

”Când am dezbrăcat-o, nu a zis nimic, dar când m-am urcat pe ea, a început să țipe. M-am speriat foarte rău că strigătele ei o să fie auzite de cineva, de rude, pentru că era lume aproape. Mi-a fost frică să nu vină rudele și vecinii acolo, să îmi facă rău, să mă omoare. I-am dat de două ori cu o cărămidă în cap și am plecat. Nu știu dacă am penetrat-o sau nu”, a spus criminalul la audiere, potrivit surselor judiciare.

”Fetița, nesupravegheată, nu a fost ademenită de nimeni, ci s-a dus singură în acel loc să-și facă nevoile, cum o mai făcuse. Băiatul era acolo, cu pantalonii în vine, după ce își făcuse nevoile”, au mai spus surse din anchetă.

”După ce i-a dat jos chilotul, tânărul a trântit-o la pământ și s-a urcat pe ea. Speriată, copila a strigat după ajutor, moment în care băiatul a lovit-o de două ori în cap cu o cărămidă. A existat penetrare, dar nu acele leziuni i-au provocat moartea, ci rănile grave de la cap. Era un loc contaminat, plin de fecale, de urină și de gunoaie, o zonă care nu a fost protejată imediat după omor, în care rudele au intrat și chiar au mutat cadavrul. A fost nevoie să audiem peste 500 de persoane, să recoltăm probe ADN de la tot atâția oameni, printre care și de la acest tânăr”, au continuat sursele.