Gestul incredibil făcut de Alexandru Arșinel, la înmormântarea Tamarei Buciuceanu:

Gestul incredibil făcut de Alexandru Arșinel, la înmormântarea Tamarei Buciuceanu:

Tamara Buciuceanu Botez a fost înmormântată. Marea actriță, care a murit în cursul zilei de marți, a fost condusă ieri pe ultimul drum, cu onoruri militare. Prietenii, rudele, familia și fanii au cuprins Cimitirul Sfânta Vineri din București cu apaluze. Ce gest surprinzător a făcut Alexandru Arșinel, nelipsit de la ziua tragică?

Loading...

Aplauzele a aproximativ 200 de colegi care au iubit-o și spectatori care au crescut cu rolurile sale au curprins tot Cimitirul Sfânta Vineri din București, loc unde artista își va dormi somnul de veci. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Tamarei Buciuceanu Botez a fost depus joi, la prânz, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra din București, iar vineri a fost adus la biserică pentru ceremonia religioasă.

Pe sicriul său a fost așezat drapelul tricolor, iar crucea sa arată, pentru ultima dată, modestia cu care a obișnuit pe toată lumea. “România este un izvor permanent de artiști talentați. Iubea foarte mult publicul”, a spus, emoționat, Alexandru Arșinel. De asemenea, actorul a mai menționat mai apoi de Stela Popescu. “Să-i transmită lui Stela (Popescu, n.r.) salutări și să se bucure de ceea ce Dumnezeu ne dă pe lumea cealaltă“.

Dan Puric, prezent și acesta la înmormântarea iubitei actrițe, și-a spus mesajul de adio și-a adus aprecierile, pentru ultima dată, pentru profesoara Isoscel.

“Mi-am luat ramas bun de la un om care aducea imens de multă bucurie pe scenă. Doamna Tamara Buciuceanu o imensă actriță, un vârf al istoriei noastre teatrale. Ceea ce se întâmplă astăzi ne întristează. Ea s-a jertfit, a jucat într-o perioadă istorică cumplită, în comunism, în care totul era trist. Să țineți minte: marii artiști se jertfesc. Dumnezeu să o binecuvânteze și să fie alături de marii artiști”
Dan Puric