Gest revoltător făcut de fiul „Mamei Zina” la parastasul ei de șase luni

Gest revoltător făcut de fiul „Mamei Zina” la parastasul ei de șase luni

Zina Dumitrescu a fost incinerată după ce a murit, la insistențele fiului ei, Cătălin, acesta din urmă susținând că aceasta ar fi fost ultima dorință a creatoarei de modă.

Loading...

La acea vreme, incinerarea Zinei Dumitrescu a suscitat dezbateri aprinse în lumea mondenă, mulți crezând că i-a fost, în fapt, refuzată o înmormântare creștinească.

Cu toate acestea, chiar dacă a fost incinerată, Ion Casian, bărbatul care a îngrijit-o de-a lungul ultimilor ani de viață, a avut grijă să se ocupe de ”cele creștinești” de după moartea Zinei Dumitrescu. Iar, de curând, Ion Casian a avut grijă să facă pomana de șase luni a creatoarei de modă, eveniment la care, evident, l-a invitat să participe și pe Cătălin, fiul Zinei Dumitrescu.

”Normal că i-am făcut pomana de șase luni doameni Zina Dumitrescu. Nu aș fi putut altfel, este o femeie la care am ținut foarte mult, am învățat enorm de multe de la ea. Da, am făcut-o pe banii mei, aici, la azilul nostru. Așa cum a era și normal, l-am invitat și pe Cătălin, fiul doamnei Zina, la pomană. I-am trimis un mesaj în care i-am dat toate detaliile”, ne-a spus, în exclusivitate, Ion Casian.

Doar că răspunsul la invitația pentru pomana Zinei Dumitrescu pe care l-a primit Ion Casian de la fiul creatoarei de modă a fost unul care l-a… șocat. ”După ce i-am primis mesaj, Cătălin mi-a răspuns. Și mi-a spus ceva de genul: Nici nu am de gând! Am mesajul… Am rămas interzis. Înțeleg că nu au fost foarte apropiați, că nu se înțelegeau bine, dar asta pare ură”, ne-a mai spus Ion Casian.

Cu toate căp răspunsul fiului Zinei Dumitrescu l-a lăsat mască, Ion Casian, bărbatul care a îngrijit-o pe creatoarea de modă până la ultima suflare, s-a ocupat mai departe de toate pregătirile. ”Am făcut o pomană, am chemat preotul, a sfințit bucatele de pe masă, am adus colivă, totul așa cum se cuvine. Asta este, la pomană au fost doar cei de la cămin, nimeni altcineva, deși s-au trimis și alte invitații”, ne-a mai spus Ion Casian.

”Mama” Zina Dumitrescu, „creatoarea de manechine”, a murit la azil
Zina Dumitrescu avea 82 de ani, iar ultimii opt ani din viață i-a petrecut într-un cămin de bătrâni din localitatea Ghermănești. O ambulanță a sosit la fața locului, iar paramedicii au încercat în zadar să o resusciteze minute în șir. Din păcate, pe 28 martie, în jurul orei 15, Zina Dumitrescu a încetat din viață.

De altfel, se pare că în preajma sărbătorilor, creatoarea de modă în vârstă de 82 de ani aflase că băiatul ei va veni în vizită la azil. De când a primit vestea că fiul ei, Cătălin, se va întoarce din Elveţia ca să o vadă, Zina Dumitrescu a fost tare fericită, iar întâlnirea lor a fost una plină de bucurie.
A scos manechine pe bandă rulantă. Din mâna ei au ieşit fotomodele care s-au impus şi pe piaţa din străinătate, precum Cătălin Botezatu, Romaniţa Iovan, Bianca Brad şi Valentina Pelinel. A trăit o viaţă de poveste, a îmbătrânit frumos, sub lumina reflectoarelor. Regulat, Zina Dumitrescu era vizitată de ”fetele ei”, așa cum le numește ea, toate vedete cu greutate în lumea showbiz-ului românesc: Valentina Pelinel, Dana Săvuică sau Romanița Iovan, iar zilele ei de naștere erau marcate, așa cum se cuvine, la azilul din Snagov în care își trăia bătrânețea Zina Dumitrescu.