„Băi, Leo! Ești neserios! Ultima dată pe avionu’ de navetă București-Timișoara mi-ai spus că…”

„Băi, Leo! Ești neserios! Ultima dată pe avionu’ de navetă București-Timișoara mi-ai spus că…”

Leo Iorga a murit sâmbătă, la 54 de ani, după o luptă inegală dusă mulți ani cu cancerul.

Loading...

Dispariția îndrăgitului solist rock a adus multă durere nu numai familiei, dar și prietenilor și celor care l-au cunoscut.

Printre amicii lui Leo Iorga s-a numărat și prezentatorul de televiziune Dan Negru, 48 de ani. ”Băi, Leo! Ești neserios! Ultima dată pe avionu’ de navetă București-Timisoara mi-ai spus că nu te lași pănă nu prinzi autostrada gata. Ca toți arădenii tăi sau timișorenii mei. Highway to heaven, Leo…”, a fost mesajul postat de Dan Negru pe Facebook.

Dan Negru scrisese un mesaj pe Facebook și după moartea unui alt artist valoros al României, Mihai Constantinescu, survenită pe 29 octombrie. ”Generaţia goldies a muzicii uşoare nu duce lipsă de succes, de apariţii media, de notorietate sau de săli de spectacole sold out.

Influenţa e marea pierdere a generaţiei goldies. În ţările de lângă noi, legendele muzicale sunt influenceri în showbizul actual. Alla Pugacheva (70) face jocurile în Rusia, Lepa Brena (59) e regină în Serbia şi Omega sunt influenceri puternici în Ungaria. Nu-i pun la socoteală pe cei ca McCartney (77) şi Mick Jagger (75) – influenceri world wide (la nivel mondial – trad.).

Nu faima, notorietatea sau sălile pline le-au fost luate, ci influenţa!“, a notat realizatorul TV. Leo Iorga s-a luptat cu cancerul mai bine de opt ani. În 2011, a fost operat pentru extirparea unei tumori canceroase la Institutul ”Marius Nasta” din București. Din păcate, boala a recidivat. Anul acesta, Leo Iorga a mai fost operat de două ori în Germania, o dată la picior și o dată la plămâni.