Informația momentului de la locul unde este căutat Iulian, băiețelul de 8 ani dispărut

Informația momentului de la locul unde este căutat Iulian, băiețelul de 8 ani dispărut

Căutările continuă pentru a-l găsi pe micuțul Iulian, băiețelul de 8 ani din Pecineaga care a dispărut fără urmă. Daniel Savopol, corepondentul Știrile Kanal D, a surprins imagini cutremurătoare din timpul operațiunilor de căutare.

Loading...

Acţiunea de căutare a băiețelului are loc în zona unui iaz de decantare a dejecţiilor animale. Zece pompieri militari şi şapte scafandri acționează la fața locului.

Conform şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, col. Daniel Popa, în prezent sunt mobilizaţi şapte scafandri autonomi asistaţi de doi tehnicieni de la ARSVOM şi de la o companie privată, care scotocesc fundul unui bazin de dejecţii animale de la ferma de suine de pe raza comunei Pecineaga, locul de cercetare fiind stabilit şi indicat de către criminaliştii IPJ Constanţa.

‘Până în prezent am deversat o mare cantitate de dejecţii animale din iazul de decantare până la un nivel de 1,5-2 metri de substanţă lichidă măsurată de la fundul bazinului, adică atât cât a permis regimul de funcţionare al celor şapte electro-pompe detaşate aici, atât de noi cât şi de ABADL. În zonă mai sunt alte trei bazine şi vom acţiona cu personalul şi tehnica mobilizate la faţa locului în funcţie de decizia poliţiştilor’, a declarat, pentru agerpres.ro, Daniel Popa.