Răspuns incredibil al lui Dăncilă, întrebată ce face dacă va pierde alegerile

Răspuns incredibil al lui Dăncilă, întrebată ce face dacă va pierde alegerile

Candidatul PSD la Președinția României, Viorica Dăncilă, a declarat că își dorește în continuare o confruntare cu Iohannis, pe care l-a numit “laș”, menționând, totodată, că este convinsă de faptul că luni va fi președintele României.

Loading...

Răspunsurile Vioricăi Dăncilă la întrebările jurnaliștilor

Întrebare: Vă asumați asaltul asupra justiției făcut de PSD?

Răspuns: Nu-mi asum asaltul asupra justiției. Nu ați văzut premierul Viorica Dăncilă făcând un asalt asupra justiției. Când ministrul Justiției a încercat să intervină în justiție, am intervenit.

Întrebare: Credeți că Liviu Dragnea a fost un om rău sau bun pentru România?

Răspuns: Noi ne asumăm istoria acestui partid și ne asumăm fiecare lider al acestui partid. Învățăm din lucrurile rele, dar Liviu Dragnea a avut și lucruri bune și lucruri rele. Un lucru bun a fost câștigarea alegerilor din 2016 cu un procent foarte mare.

– Liviu Dragnea a plătit pentru ce a făcut, dar cum plătește Klaus Iohannis care a jurat cu mâna pe Constituție, dar a încălcat-o, Iohannis este un președinte care a încălcat separarea puterilor în stat, un președinte care a cerut schimbarea șefului DIICOT.

– Liviu Dragnea, dacă a greșit, a plătit, dar ce se întâmplă cu Klaus Iohannis, care este președinte în funcție?

Întrebare: În calitate de președinte al României, ați aproba mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim?

Răspuns: Voi cere din nou opiniile instituțiilor abilitate. Nu o să încalc nicio prevedere legală și voi respecta legea privind această măsură.

Întrebare: Ce le spuneți tinerilor care nu au avut norocul să aibă o mamă care să îi angajeze la Curtea de Conturi?

Răspuns: Nu eu l-am angajat pe fiul meu la Curtea de Conturi. Fiul meu a fost atacat în ultima perioadă. Este un copil care nu iese în spațiul politic și nu s-a raportat la politică. Fiul meu este izolat. Când a primit acest loc de muncă, eu nu eram premier. Oriunde s-a dus, nu mi-a spus înainte, și pentru a-mi demonstra că se poate ridica pe propriile picioare.

Întrebare: Mai susțineți OUG 13?

Răspuns: Era constituțională. Acum nu cred că mai este oportună, a fost adoptat și un referendum.

Întrebare: Ați vorbit despre realizările PSD și nu despre eșecuri. În programul din guvernare erau mai multe promisiuni care nu au fost respectate, vă deziceți de promisiunile PSD?

Răspuns: Nu am să mă dezic niciodată de PSD, sunt membră a partidului de peste 20 de ani. Atât timp cât PSD a fost la guvernare, nu am să me dezic de acest partid. Nu am spus că am avut o guvernare perfectă, ci una eficientă și că mai aveam încă un an pentru a realiza măsurile din programul de guvernare cu care am venit în fața românilor.

– Vorbiți despre spitalele regionale, dar haideți să vorbim și despre salariile medicilor sau despre dotarea spitalelor. Am deschis spitale, în timp ce alții le-au închis. Pentru cele 3 spitale regionale, a fost o alocare de 150 de milioane de euro. Banca Europeană de Investiții a emis o factură pentru 130 de milioane de euro, au rămas 20 de milioane de euro pentru cele trei spitale.

Întrebare în limba engleză privind programul de vize.

Răspuns: Vă răspund în română, că nu aș vrea să ducem în derizoriu această discuție. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, vorbește la toate întâlnirile internaționale în limba germană. Să nu încercăm să ducem o discuție serioasă în derizoriu. Credeți-mă că aș fi putut să vă răspund și în engleză și o să vedeți că voi face acest lucru.

Întrebare: Ați spus că vă mențineți declarația privind mutarea ambasadei la Ierusalim. Cum veți putea schimba poziția țărilor arabe, după ce acea declarație a fost aspru criticată?

Răspuns: Am o relație foarte bună cu țările arabe și cu țările din Golf. Am văzut că președintele Iohannis a spus că acesta este motivul pentru care noi nu am obținut acea poziție în Consiliul ONU.

Întrebare: Ați fi de acord cu creșterea vârstei de pensionare?

Răspuns: Oamenii nu sunt cifre, nu am toate datele pentru a răspunde la o astfel de întrebare. Eu nu am propus creșterea vârstei de pensionare. Cei care au această opinie, trebuie să-și argumenteze această opinie.

Întrebare: L-ați grația pe Liviu Dragnea?

Răspuns: Nu aș grația pe nimeni care este acuzat de corupție, singura excepție pe care aș face-o este pentru o mamă care a făcut un lucru minor și care este așteptată de copii acasă.

Întrebare: Este adevărat că ați fi alergat să faceți o poză cu regele Iordaniei?

Răspuns: Nu s-a întâmplat niciodată așa ceva. Mă îndoiesc că domnul Diaconescu ar fi venit cu o astfel de informație.

Întrebare: Dacă luni nu sunteți aleasă președinte, vă veți depune mandatul de la președinția PSD?

Răspuns: Luni voi fi președintele României.

Întrebare: Ce mesaj le-ți adresa bărbaților din politica românească de Ziua internațională a bărbatului?

Răspuns: Le-aș transmite să fie puternici, să nu jignească și să aibă o abordare care să le facă cinste. Lui Iohannis i-aș transmite să fie un bărbat puternic și să nu fie laș, ar trebui să accepte această confruntare.

Întrebare: Care ar fi primul lucru pe care l-ați face ca președinte?

Răspuns: Aș veni în fața românilor și aș cere un referendum în care să renunț la imunitate, voi face ceea ce a promis Klaus Iohannis și nu a făcut.

Întrebare: De ce nu ați mai mers la dezbaterea organizată astăzi de președintele Klaus Iohannis?

Răspuns: Mi-ar fi plăcut să merg și să-i cer președintelui să renunțe la aroganță și să avem o dezbatere, dar am avut multe informații că vor exista multe jigniri, multe lucruri urâte, că va exista o poziție din partea președintelui care nu va pune dezbaterea de la egal la egal. Am considerat că ar fi fost prea mult circ.

Întrebare: Ce dosare are Klaus Iohannis?

Răspuns: Am văzut foarte multe dosare, eu știu că a pierdut o casă, acolo se vorbește de uz de fals. Trebuie să explice de ce s-a judecat cu cei doi bătrâni, mie mi-au părut disperați acei oameni. Sunt foarte multe dosare, nu le acum la îndemnă.

Întrebare: Unde erați în după-amiaza zilei de 10 august 2018?

Dăncilă: Nu eram în țară, eram în concediu de 5 zile cu soțul meu.

Întrebare: Ce întrebare i-ați adresa lui Klaus Iohannis?

Răspuns: Domnule Iohannis, îi iubiți pe români, gândiți și acționați românește?

Întrebare: Ce șanse vă dădeați la începutul campaniei?

Răspuns: Am intrat în turul 2 și acum șansele sunt foarte mari să câștigăm alegerile prezidențiale. Eu cred că putem câștiga alegerile prezidențiale.

Întrebare: Care este cea mai mare temere a dvs?

Răspuns: Mă tem doar de Dumnezeu și mă cred că aș putea dezamăgi românii

Întrebare: Cine va ieși președinte?

Răspuns: Eu sper ca și Klaus Iohannis să voteze Viorica Dăncilă.

Întrebare: Ne-ați promis că vom vorbi despre ceas. Ne puteți spune câte broșe aveți?

Răspuns: Dar, pentru corectitudine și pentru o abordare împarțială, întrebați-l pe domnul Iohannis câte meditatii a făcut într-un an ca să poată lua 5 case?

Întrebare: Un român își permite un ceas de 5.000 de euro?

Răspuns: Dacă a lucrat ca europarlamentar timp de 9 ani, da, își permite și mai mult.

Întrebare: Ați spus că ați dat meditații la matematică. Ne puteți spune care este aria cercului?

Viorica Dăncilă: Raza la pătrat.

Corectată de jurnalistă că este π înmulţit cu raza la pătrat, Dăncilă a precizat:

″π ori raza la pătrat. Da, am dat meditații la matematică și, credeți-mă, dacă aveti timp liber să veniti alături și să vedeți cine știe matematică. Sunt inginer și toți inginerii fac matematică până în anul 3. Am făcut 5 ani de facultate și, contrar celor afirmate în spațiul public, am terminat cu media 9. Bine, pentru unii li se pare o medie mică….”.