Un profesor din Săcele a bătut un elev până când acesta a făcut pe el. De la ce a pornit totul și ce spun părinții băiatului:

Un profesor din Săcele a bătut un elev până când acesta a făcut pe el. De la ce a pornit totul și ce spun părinții băiatului:

Un profesor de geografie de la Liceul Teoretic „George Moroianu” din Săcele, județul Brașov, a bătut un elev din clasa a VI-a până când acesta a făcut pe el.

Loading...

Profesorul i-ar fi reproșat elevului că ar fi aruncat cu o hârtie mototolită într-un câine care pătrunsese în curtea școlii, apoi că ar fi lovit animalul cu piciorul. „L-a luat la bătaie pe copil, după care copilul a făcut pe el. Nu mi se pare normal, adică să baţi un copil în aşa hal încât să-şi facă nevoile pe el, nu e chiar în regulă.

Noi ne-am adresat Poliţiei, Direcţiei de Protecţia Copilului şi am fost la medicul legist”, a spus Gheorghe Munteanu-Galiu, tatăl copilului bătut, conform Bună Ziua Brașov.

Părintele a mai spus că are acasă animale și copilul este obișnuit cu ele și nu le lovește. Părintele s-a mai plâns că băiatul său acuză, în continuare, dureri de cap, are coşmaruri şi nu mai doarme noaptea. Părinții elevului lovit au mai acuzat că directorul instituției de învățământ a avut o atitudine total necorespunzătoare.

„Au mai fost probleme în şcoală şi domnul director nu ia niciodată nicio măsură. Inclusiv când s-a dus soţia la şcoală, după ce a sunat copilul că făcuse pe el şi plângea disperat că a fost lovit atât de tare, directorul i-a zis profesorului să meargă la clasă că are ore şi soţia are probleme şi trebuie să meargă la psihiatru”, a mai spus părintele supărat.

Directorul şcolii a spus că tatăl nu a făcut plângere şi a crezut că s-a împăcat cu profesorul. „Profesorul are o variantă a lui: copilul lovea un câine care intrase în curtea şcolii, alţi copii i-au spus să nu mai dea în câine că îl vede profesorul şi copilul ar fi zis că nu are el treabă cu Chelu, profesorul fiind chel. Profesorul s-a enervat, s-a dus la el şi, într-adevăr, l-a cam atins peste obraz”, a povestit directorul.

Cazul va fi analizat marți, în comisia şcolii, care va decide ce măsuri vor fi luate. Familia l-a dus pe copil la medicul legist şi la spital şi este hotărâtă să-l acţioneze pe profesor în judecată.