Imaginile surprinse in urma cu putin timp. Ninge ca în povești pe Transfăgărășan! Stratul de zăpadă a atins deja 10 centimetri. VIDEO:

Imaginile surprinse in urma cu putin timp. Ninge ca în povești pe Transfăgărășan! Stratul de zăpadă a atins deja 10 centimetri. VIDEO:

Pe Transfăgărășan este deja un peisaj de iarnă! Nince ca în povești, încă de aseară de la ora 20:00, iar termperaturile nu depășesc zero grade Celsius. S-a depus deja un strat de zăpadă de zece centimetri.

Loading...

Stradul de zăpadă măsoară deja zece centimetri și ninge fără încetare, încă de aseară. Drumarii au intervenit cu autospeciale, iar în masivul Bucegi, acolo unde la peste 2200 de metri ninge de ore bune, iar ninsoarea nu pare să se oprească prea curând.

Vremea se schimbă radical
Iarna se apropie, iar temperaturile au început deja să scadă drastic. Meteorologii nu au deloc vești bune pentru perioada următoare, iar țara noastră nu va fi ocolită de fenomene meteo extreme. Iarna se va instala foarte rapid, iar în România va fi ger, viscol, ninsori abundente și vânt puternic. În acea perioadă temperaturile vor scădea sub pragul de îngheț și trebuie să ne așteptăm la ninsori foarte puternice.

Însă meteorologii anunță că media termică din România va fi ceva mai crescută decât în restul Europei și vor fi temperaturi normale pentru acea perioadă.

„Serviciile meteorologice care furnizează estimări pe durată lungă arată posibilitatea ca pentru cele trei luni de iarnă – decembrie, ianuarie, februarie – regimul mediu al temperaturilor în zona noastră a Europei să fie mai ridicat decât media, iar regimul precipitaţiilor să fie apropiat de norme sau uşor deficitar. Altfel spus, să avem o vreme, în media a trei luni, mai caldă decât normal şi cu precipitaţii în limitele normale sau uşor deficitare”, anunță ANM.