Promisiunile Vioricăi Dăncilă pentru copiii orfani:

Promisiunile Vioricăi Dăncilă pentru copiii orfani:

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia și-a prezentat angajamentul său față de români și prioritățile pentru mandatul de Președinte al României.

Loading...

Viorica Dăncilă a declarat că ține cu românii, că nu și-a vorbit niciodată țara de rău. „Eu nu merg înafara graniței țării să dau socoteală. Merg să mă bat pentru români”, a spus candidatul PSD.

„Sunt un om cu credință și frică de Dumnezeu. Sunt singurele temeri: frica de Dumnezeu și teama să nu dezamăgesc niciodată când îi reprezint pe români”, a mai spus Dăncilă. Dăncilă spune că mandatul ei va fi cel al președintelui reformator. „Am cinci principii: medierea, implicarea, reforma, interesul public și transparența. Mandatul meu va fi cel al președintelui mediator”, a spus președintele PSD.

Viorica Dăncilă spune că mandatul ei va fi cel al președintelui care asigură dialog și transparență instituțională, iar agenda președintelui, deplasările și cheltuielile Administrației Prezidențiale vor fi transparente din prima zi „Nu voi încălca niciodată Constituția, cum a făcut actualul președinte. Voi începe din prima zi demersurile pentru a renunța la imunitate. Un președinte cinstit nu are nevoie de imunitate”, a mai spus Dăncilă.

Vilele de protocol dedicate președintelui vor fi integrate într-un program dedicat copiilor orfani, a declarat președintele PSD. „Pe tot parcursul mandatului, vilele de protocol ale președintelui vor fi dedicate copiilor orfani din România”, a afirmat Dăncilă.

Referitor la grațiere, Dăncilă a declarat că persoanele acuzate de corupție nu vor fi grațiere. În ceea ce privește politica externă, candidatul PSD spune că are ca obiective aderarea României la euro, la Schengen și renunțarea la viză pentru cetățenii români care vor să călătorească în SUA.

Cele trei obiective majore pe care Dăncilă a spus că le va urmări sunt: întărirea parteneriatului strategic cu SUA, consolidarea profilului României în UE și NATO, creșterea profilului în regiunea extinsă a Mării Negre.