EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Cifre neaşteptate în turul II, ce se întâmplă cu votul din diaspora UPDATE:

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Cifre neaşteptate în turul II, ce se întâmplă cu votul din diaspora UPDATE:

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019 TURUL II. Liberalii contează pe un scor zdrobitor pentru actualul președinte, adică un procent de 68-69%, conform sondajelor comandate de partid. De cealaltă parte, liderii PSD speră ca Viorica Dăncilă să ajungă la aproape 40%, considerat un procent solid, care să confirme că social-democrații rămând cel mai important partid din România. 

Loading...

Ultimul sondaj primit de conducerea PSD arăta un scor de 61% pentru Klaus Iohannis și 39% Viorica Dăncilă. PSD speră însă la o prezență cât mai redusă, de maxim 45% în țară, ceea ce este deja destul de puțin probabil, având în vedere afluxul mare la vot din prima parte a zilei. O problemă majoră pentru candidatul PSD este însă și votul masiv din diaspora, care ar putea depăși 750 de mii de persoane la finalul zilei. Asta ar putea însemna, în cazul unei prezențe reduse la vot în țară, de numai 7,5 milioane de români – cum și-ar dori liderii PSD – aproape 10% din totalul voturilor. 

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019 TURUL II. Peste un milion de români au votat până la această oră! Potrivit datelor oficiale oferite de Biroul Electoral Central, prezența la vot la ora 10.00 a fost de 6,87%, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Prezența la urne este mai mică comparativ cu primul tur. În diaspora, peste 405.000 de români votaseră deja la ora 10.00. Comparativ, în primul tur, până la aceeași oră, votaseră în Diaspora 315.042 de alegători.

La primul tur de scrutin al prezidenţialelor din acest an până la ora 10,00 se prezentaseră la urne 6,89% dintre alegători.