Viorica Dăncilă, anunţul serii! A luat decizia după eşecul zdrobitor de la alegerile prezidenţiale:

Viorica Dăncilă, anunţul serii! A luat decizia după eşecul zdrobitor de la alegerile prezidenţiale:

Alegeri prezidenţiale 2019. Klaus Iohannis a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale în faţa candidatului PSD, Viorica Dăncilă. Datele Sociopol indică un scor de 67% la 33% în favoarea lui Klaus Iohannis. Viorica Dăncilă a mulţumit votanţilor şi susţinătorilor PSD şi a amintit că a luat acelaşi număr de voturi pe care l-a înregistrat partidul în 2016 la parlamentare si ca nu demisioneaza.

Loading...

„Mulţumesc celor care au votat cu inima, mulţumesc primaruilor, simpatizanţilor PSD şi celor care au vrut să înlocuiască ura cu unitatea şi încrederea. Am recăştigat increderea cetatenilor. Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la europarlamentare. Avem peste trei milioane de voturi. Avem numarul de voturi din 2016. Am toata convingerea că numarul de voturi ne obliga sa castigam alegerile locale si parlamentare”.

EXIT POLL IRES ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019, TURUL 2. Klaus Iohannis obţine un nou mandat la Cotroceni şi va conducere România în următorii 5 ani.

IRES anunță că exit-poll-ul realizat în această seară include și votul din Diaspora.

Rezultatul alegerilor prezidenţiale 2019 urmează să fie anunţat în zilele următoare de Biroul Electoral Central. Rezultatul alegerilor prezidenţiale 2019 este trimis la Curtea Constituţională pentru validare.

Constituţia României prevede că după ce rezultatul alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României este validat de Curtea Constituţională, candidatul declarat câştigător depune în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, următorul jurământ: „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.