Viorica Dăncilă, înlăturată de la șefia PSD. Declarația făcută în urmă cu câteva momente

Viorica Dăncilă, înlăturată de la șefia PSD. Declarația făcută în urmă cu câteva momente

Scriitorul Stelian Tănase a declarat în cadrul ediției speciale a emisiunii „EU CONTEZ, EU VOTEZ” că în PSD se pune problema înlăturării Vioricăi Dăncilă de la conducerea partidului, după ce, potrivit rezultatelor parțiale neoficiale, ea a fost învinsă de Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale.

Loading...

Stelian Tănase a analizat pentru Libertatea prima reacție a Vioricăi Dăncilă după ce a aflat că a învinsă de Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, conform rezultatelor parțiale.

„Am văzut că VV Dăncilă a dat cifre. A spus că a ajuns la aceleași voturi din 2016, ceea ce înseamnă că a ținut un discurs exclusiv pentru partid și pentru oamenii grei din partid pentru că acum se pune problema înlăturării ei de la conducerea partidului.”

Tănase a amintit că PSD-ul și-a înlăturat „toți liderii care au pierdut alegerile prezidențiale”.

Nu cred că (Viorica Dăncilă) se va salva și cred că discursul ei a țintit această chestiune.

Scriitorul este de părere că rezultatul alegerilor prezidențiale a fost unul „predictibil”.

„Putea fi intuit încă după alegerile europarlamentare când PSD-ul s-a prăbușit în simpatia publicului. Cred că această prăbușire de fapt a început la 10 august 2018. PSD-ul a plătit foarte serios ideea de a trimite jandarmii să bată mulțimea.”

Stelian Tănase a explicat că președintele „Klaus Iohannis a fost cel care a beneficiat de această stare de spirit, mai ales că și față de el au existat rezerve mai ales privitor la lungile lui absențe”. Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale cu 67,1% din voturi potrivit exit poll IRES. Prezența la vot a fost de 49,87%.