Salariul președintelui a fost înghețat de Guvern. Reacția lui Klaus Iohannis:

Salariul președintelui a fost înghețat de Guvern. Reacția lui Klaus Iohannis:

Președintele Klaus Iohannis a spus că este ”o măsură potrivită” decizia de înghețare a indemnizațiilor demnitarilor în 2020, șeful statului adăugând că susține demersurile Guvernului de limitare a cheltuielilor.

Loading...

Invitat să confirme dacă ministrul de Finanțe l-a anunțat că va avea indemnizația de președinte înghețată în 2020, Klaus Iohannis a răspuns: ”Da, mi se pare un lucru potrivit. Dacă vrem să fim politicieni responsabili, trebuie noi, care suntem în vârful piramidei, să fim primii care dăm semnalul că înțelegem că nu toată lumea poate să beneficieze tot timpul de creșteri salariale și este un moment potrivit pentru a arăta că orice creștere salarială, oricât de mult dorită ar fi, trebuie să fie și oportună”.

De asemenea, întrebat dacă susține și celelalte măsuri de reducere a deficitului bugetar, precum interzicerea cumulului dintre pensie și salariul la stat sau concedierea unor bugetari, Iohannis a spus că este nevoie de măsuri care să reducă deficitul bugetar.

Jurnalist: Domnule Președinte, legat de celelalte măsuri propuse de Guvern pentru reducerea deficitului bugetar, vorbim de interzicerea cumulului dintre pensii și salariul la stat, concedierea bugetarilor – susțineți aceste măsuri? Sunt măsuri potrivite?

”Nu putem să pornim de la premisa că bugetul este oricât de mare ne dorim. Și atunci i-am încurajat să vină cu un mix de măsuri, pe de-o parte de încurajare a creșterii economice, care, pe urmă, permite cheltuieli mai mari, dar, în același timp, pentru anul 2020, care trebuie să fie anul reechilibrării bugetare, trebuie găsite metode pentru a reduce cheltuiala acolo unde poate fi redusă, fără a se apropia de buzunarul românului, care încă nu-și permite cât își dorește”, a mai spus Iohannis.