Cum arată locuința Mariei Dinulescu

Cum arată locuința Mariei Dinulescu

Maria Dinulescu are cu ce se lăuda! Locuiește în cea mai ciudată casă văzută în România! Chiar dacă la exterior pare extrem de mică, locuința este foarte spațioasă! Până și vecinii sunt invidioși! Uite cum arată:

Loading...

Margareta Dinulescu, mama actritei Maria Dinulescu, a fost pana anul trecut primarita localitatii prahovene Izvoarele. Iar casa fostei primarite este si acum motiv de mandrie pentru locuitori si de vizita pentru cei care trec prin localitate.

Si asta pentru ca locuinta mamei Mariei Dinulescu este sferica. Constructia este realizata de Alexandru Dinulescu, fiul fostei primarite, de profesie inginer constructor.

De altfel, Alexandru Dinulescu si-a dezvoltat o afacere din constructia de case sferice, mai exact domuri geodezice pe structura de lemn.

„Primul Dom a fost construit in localitatea natala, Izvoarele si i-au trecut pragul sute de oameni din diverse domenii apreciindu-l si dorindu-si la randul lor acest tip de casa. In domuri putem locui pe tot parcursul anului, zi de zi, sau sunt ideal de locuit in timpul vacantelor. Mama mea locuieste in prima casa dom construita de mine si spune ca nu ar mai locui intr-o casa conventionala”, a declarat Alexandru Dinulescu, intr-un interviu pentru Observatorul Prahovean.

Prima casa construita de Alexandru Dinulescu, cea in care locuieste mama lui, are 100 de metri patrati si este spatioasa, chiar daca din exterior pare mica. Ea are doua dormitoare, trei bai, living, birou si bucatarie.

In localitatea Izvoarele merge de cate ori are ocazia si Maria Dinulescu. Pe vremea cand mama ei era primar, actrita participa si la evenimentele importante ale localitatii.

 

CITESTE SI: Tatăl lui Marius Moga și-a construit o casă imensă cu proprietăți miraculoase! Vecinii se crucesc când trec pe lângă ea! Așa ceva nu s-a mai văzut în România! Uite cum arată:

Tatal lui Marius Moga si-a ridicat acasa, la Alba Iulia, o constructie extrem de interesanta.

Marius Moga Sr. si-a contruit in curte o casa ciudata, unicat in orasul sau. Cu un acoperis sferic, cladirea seamana foarte mult cu un igloo, in care traiesc eschimosii. In realitate, constructia se numeste dom geodezic si se crede despre ea ca are proprietati vindecatoare.

Image result for tatal lui marius moga

Tatal compozitorului isi expune macheta dupa care si-a construit casa: „Este o structura geodezica! Pe baza acestei structuri sunt acoperite majoritatea stadioanelor lumii… si pe baza careia mi-am facut o casa de locuit!”, a spus Moga Sr.

FOTO! Tatal lui Marius Moga si-a construit o casa cu proprietati miraculoase! Vecinii se crucesc cand trec pe langa ea! Asa ceva nu s-a mai vazut in toata Romania

Asa arata casa vazuta din strada

FOTO! Tatal lui Marius Moga si-a construit o casa cu proprietati miraculoase! Vecinii se crucesc cand trec pe langa ea! Asa ceva nu s-a mai vazut in toata Romania

Tatal „micului Mozart” isi lauda creatia si spune ca de cand s-a mutat aici, viata lui s-a schimbat. „Aerul se plimba liber, fara stagnari si oprelisti, ceea ce o face foarte eficienta energetic. Este de 80 de ori mai eficienta decat o casa normala la aceeasi suprafata utila si de 50 de ori mai eficienta energetic decat o casa de lemn la aceeasi suprafata”, spune Moga Sr.

FOTO! Tatal lui Marius Moga si-a construit o casa cu proprietati miraculoase! Vecinii se crucesc cand trec pe langa ea! Asa ceva nu s-a mai vazut in toata Romania

Sfera este realizata dintr-o multitudine de triunghiuri

Proprietatile unui dom geodezic sunt cunoscute de specialisti. Structura unei astfel de constructii consta intr-o aglomerare de triunghiuri organizate ca o cupola sferica. Tocmai aceasta simetrie creeaza un sentiment de bine inca de cand intri intr-o astfel de incapere.

Related image

Nu e de mirare ca Marius Moga este un tip atat de creativ

De asemenea, forma sferica tinde sa amplifice lumina, in timp ce formele dreptunghiulare o absorb. Ventilatia din interior este permanenta, iar in dom se creeaza un microclimat constant, foarte sanatos.