Prietena mea mi-a spus să aplic puțin ulei de măsline pe robinet. Iată de ce

Prietena mea mi-a spus să aplic puțin ulei de măsline pe robinet. Iată de ce

Prietena mea mi-a spus să aplic puțin ulei de măsline pe robinet. Când am văzut rezultatul final, nu mi-a venit să cred! Merită să încercați!

Loading...

Cu toții suntem la curent cu marele proprietăți culinare ale uleiului de măsline. Dar puțini știu despre alte întrebuințări ale lui. Mai jos am pregătit pentru dumneavoastră câteva idei de utilizare a uleiului de măsline în afara bucătăriei. Puteți să le încercați!

Cum să utilizați uleiul de măsline în scopuri neobișnuite

1. Cum să îndepărtați guma de mestecat

Dacă ați călcat întâmplător pe o gumă de mestecat, sau dacă ea s-a lipit de podea, nu vă faceți griji. Turnați un pic de ulei de măsline pe o cârpă și ștergeți urma de la gumă. Apoi, ea poate fi îndepărtată cu ușurință.

2. Îngrijirea pervazurilor

Pervazurile de granit necesită periodic de o îngrijire aparte. O soluție ideală pentru acest lucru este uleiul de măsline. Pur și simplu turnați o cantitate mică de ulei pe pervazul ferestrei, și întindeți uleiul pe toată suprafața. După care ploaia va lustrui frumos pervazul.

3. Pentru redarea strălucirii robinetului

Un pic de ulei de măsline ajută la redarea strălucirii robinetului și a capului de duș, care va dura mult timp. Acest truc protejează, de asemenea suprafața de crom de acumularea calcarului. Rezultatul este pur și simplu uimitor!

4. Ulei pentru masaj

Pentru un efect mai bun nu trebuie neapărat să utilizați uleiuri scumpe speciale pentru masaj. Utilizați cu încredere uleiul de măsline în locul lor. Opțional, puteți adăuga la el câteva picături de uleiuri esențiale, pentru un miros mai plăcut.

5. Pentru recondiționarea mobilierului din lemn

Amestecați uleiul de măsline cu suc de lămâie sau oțet în proporție (2: 1). Aplicați o cantitate mică de amestec pe o cârpă și ștergeți mobilierul din lemn. Această metodă va ascunde micile zgârieturi de pe mobilier.

6. Pentru a scăpa de afide

Adaugați într-o sticlă cu pulverizator o cantitate de ulei de măsline și o picătură de lichid de vase. Pulverizați amestecul pe plantele care suferă, și în scurt timp veți scăpa de insectele afidiene.

7. Loțiune demachiantă

Soluțiile pentru îndepărtarea machiajului conțin adesea componente toxice dăunătoare. Aplicați o picătură de ulei de măsline pe un tampon de bumbac și ștergeți fața. Orice make-up este ușor îndepărtat și în plus pielea feței rămâne hidratată.

8. Pentru a reîmprospăta produsele din piele

Frecați cu ulei de măsline obiectele uzate din piele și lăsați-le să stea pentru o vreme. Apoi ștergeți-le cu o cârpă. Uleiul se poate folosi în locul cremei de încălțăminte. Aplicați pe pantofi un strat subțire de ulei și ștergeți cu o cârpă sau un prosop de hârtie. Efectul este uimitor!

9. Pentru a repara un fermoar

Dacă fermoarul s-a blocat, acesta poate fi ușor remediat. Ștergeți dinții fermoarului cu un tampon de vata înmuiat în ulei de măsline. Apoi trageți încet cursorul.

Sperăm că după citirea acestor informații, veți folosi acest “aur lichid” nu doar pentru a condimenta salatele. Aceste sfaturi utile vă pot ajuta să rezolvați micile probleme de gospodărie apărute în fiecare zi!

Împărtășiți această informație și prietenilor dumneavoastră!

Sursa: infoalert.ro

CITESTE SI: Înainte de Crăciun, bunica mea întotdeauna punea ulei de măsline în clementine, iar când am aflat și eu secretul… am încercat imediat!

 

Cum se apropie Crăciunul şi iarnă începe să fie din ce în ce mai rece, ne place să stăm în fotoliu, înveliţi într-o pătură călduroasă şi band ciocolată caldă. Ce ne bucură şimai tare pe durata iernii sunt lumânările parfumate. Pe lângă decoraţiile şi pomul de Crăciun, detaliile sunt cele care contează.

Atunci când vine vorba de lumânări, formele şi aromele lor sunt cele care ne fac casă să pară mai călduroasă şi primitoare.

Se taie coajă portocalei pe linia mediană de jur împrejur, încercând să nu secţionezi prea tare miezul. Cu degetul introdus sub coajă, roteşti portocală astfel încât coajă săse desprindă de pe o jumătate de miez.. Împingi coajă de pe jumătatea dezvelită cu degetele astfel încât să o desprinzi cât mai mult, dar să nu rupi fibrele din mijlocul portocalei. Acestea trebuie păstrate cât mai lungi pentru a le putea folosi apoi drept fitil.

Când ai obitnut o jumătate de sfera cu fitil în mijloc, umpli trei sferturi din volumul ei cu ulei de măsline, turnând uleiul încet, numai peste fitil pentru că acesta să seîmbibe bine cu ulei. Apoi, cu ajutorul unui aprinzător de aragaz, poziţionezi flacăra pe fitil, până când acesta se va aprinde. Fitilul se nu va aprinde instant, pentru că este încă umed, dar în 20-30 de secunde vei obttine o lumânare cu parfum foarte puternic şi plăcut de portocală.

Lumânările astfel obţinute vor rămâne aprinse de la 6 la 8 ore!

CITESTE SI: De ce se vând clementinele cu tot cu frunze. S-a aflat secretul comercianţilor:

Clementinele nu sunt apreciate doar pentru gustul şi savoarea lor, dar şi pentru vitaminele pe care acestea le conţin. Un lucru de remarcat este faptul că aceste fructe au în compoziţia lor puţine calorii, circa 46 la 100 de grame de fruct.

Sunt ideale pentru dietă, deoarece două clementine se încadrează la cifra de 60 de calorii, ceea ce reprezintă un lucru important pentru persoanele care urmează o dietă.

Conţin foarte multă vitamina C şi de aceea foarte utilă în special în perioada rece a anului. De asemenea mai conţin magneziu şi fier, care menţin funcţionarea în condiţii normale a sistemului muscular şi nervos.

Clementinele sunt formate din 86% apă, sunt bogate în potasiu şi calciu. De asemenea conţin foarte multe fibre, care sunt foarte utile în digestie, având un aport deosebit la micşorarea colesterolului din sânge. Datorită prezenţei fibrelor şi a potasiului, clementinele sunt foarte bune în procesul de detoxifiere.

Clementinele sunt invenţia omului, prin altoirea portocalului cu mandarinul. Clementinele au fost create de Louis Charles Trabut, în 1900.

Aceste fructe nu conţin sâmburi, deci ele nu se pot înmulţi decât prin procesul de altoire. Gustul şi aspectul diferit al clementinelor se datorează soiurilor diferite de portocal şi mandarin din care rezultă clementinele.

Clementinele rezistă mai mult decât mandarinele, dar îşi menţin aroma acestora, iar în comparaţie cu portocalele sunt mai dulci şi mai zemoase. Pentru a se menţine proapete ele sunt vândute cu frunze.