A cumpărat cea mai scumpă proprietate din lume. Cum arată

A cumpărat cea mai scumpă proprietate din lume. Cum arată

A cumpărat cea mai scumpă proprietate din lume. Dacă vezi exteriorul… Așa ceva vezi doar în filme! Iată cum arată

Loading...

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite este cel care a cumpărat “cea mai scumpă proprietate din lume”. Mohammed bin Salman a achiziționat un castel din Franța, pentru care a plătit nu mai puțin de 300 de milioane de dolari, ceea ce a făcut ca proprietatea să devină cea mai scumpă din lume.

În urmă cu doi ani, castelul Ludovic al XIV-lea a devenit cea mai scumpă proprietate din lume. Amplasat între Versailles și Marly-le-Roi, palatul nu a aparținut Regelui Soare, ci a fost construit de un miliardar saudit în memoria acestuia. Cu toate acestea, castelul seamănă la fiecare detaliu cu o clădire din secolul al XVII-lea, deși a fost finisat în anul 2011. Mai mult, deși păstrează opulența palatelor de atunci, proprietatea beneficiază de facilități moderne.

Are o sală de bal, cramă, teren de squash, piscină, sală de cinema și un acvariu de mari dimensiuni. În 2015, această proprietate impresionantă s-a vândut pentru suma de 300 de milioane de dolari, o sumă care a făcut ca proprietatea să devină cea mai scumpă din lume.

Până acum însă nu s-a știut cine este cumpărătorul. The New York Times scrie că acesta este prințul moștenitor al Arabiei Saudite, cel care duce în țara sa o campanie anticorupție de amploare. Castelul a fost achiziționat de o firmă saudită care este deținută de Mohammed bin Salman. Această firmă a fost folosită și pentru a cumpăra iahtul folosit de prinț – Pegasus VIII – în 2015, cu 400 de milioane de dolari.

În plus, recent a ieșit la iveală că Mohammed bin Salman ar fi și proprietarul celui mai scump tablou din istorie, Salvator Mundi de Da Vinci, pentru care a plătit nu mai puțin de 450 de milioane de dolari.

Sursa: libertatea.ro