Ea este românca care s-a măritat cu cel mai bogat om din lume

Ea este românca care s-a măritat cu cel mai bogat om din lume

Romanca Jeni Zaharia este maritata cu unul dintre cei mai bogati oameni din SUA, John Paulson, care are o avere de 8,6 miliarde de dolari.

Loading...

Jeni Zaharia a emigrat in America la inceputul anilor ’90, urmandu-l pe fratele sau, George, atlet de performanta, care fugise peste Ocean inainte de 1989. In SUA, Jeni a devenit asistenta personala a omului de afaceri John Paulson, cu care s-a maritat, in anul 2000, daruindu-i apoi si doua fiice.

John Paulson, care in prezent este cotat de Forbes cu o avere de 8,6 miliarde de dolari, fiind pe locul 52 in clasamentul bogatilor lumii, detine mai multe fonduri de investitii. Presa economica a dezvaluit ca, numai in 2007, firma sa a facut un profit net de 15 miliarde de dolari, dupa ce a pariat masiv pe colapsul pietei imobiliare.

Anul urmator, aceeasi manevra a adus un profit de 5 miliarde de dolari. Ca orice bogatasi autentici, John si Jenny Paulson detin un portofoliu imobiliar de lux. La New York, cei doi au o casa pe care au cumparat-o cu 14,7 milioane de dolari, un apartament de doua camere, pe care au platit 2,9 milioane de dolari in 2010, dar si o casa de 41 de milioane de dolari.

Familia Paulson a mai detinut o fabuloasa casa de vacanta in statiunea Aspen, din Colorado, evaluata la 30 de milioane de dolari, pe care a vandut-o, conform presei americane, pentru a-si cumpara o ferma, in aceeasi statiune de lux, ce valoreaza 135 de milioane de dolari! Ferma are 380000 de metri patrati, iar casa in sine se intinde pe 5200 de metri patrati si are 15 dormitoare!

CITESTE SI: El este cel mai bogat român și deține unul dintre cele mai puternice trusturi de televiziune, dar locuiește într-un hotel de 2 stele abandonat și…

Zoltan Teszari este, probabil, cel mai bogat om din România, dar „miliardarul fără chip”, aşa cum este supranumit, se remarcă prin modestie.

CANCAN.ro, l-a întâlnit pe omul de afaceri în Oradea, acolo unde locuieşte, în anexa unui hotel de două stele, în ciuda averii imense!

Zoltan Teszari, "miliardarul fără chip", este foarte modest şi discret

Zoltan Teszari nu este un miliardar căruia îi place să îşi arate bogăţia. Pe lângă faptul că e foarte discret, „miliardarul fără chip” este şi modest, el nedorind să epateze în niciun fel. Ar putea să locuiască într-o vilă somptuoasă, însă a ales să stea în anexa unui hotel de numai două stele din Oradea, Padiş. Hotelul este, potrivit surselor noastre, închis momentan, urmând să fie redeschis în luna aprilie a anului viitor.

Zoltan Teszari, "miliardarul fără chip", este foarte modest şi discret

Hotelul de două stele Padiş din Oradea, în care locuieşte Teszari

Pe lângă faptul că este discret, miliardarul este şi generos. CANCAN.ro, a aflat că Zoltan Teszari a fost la un azil de bătrâni, Sf. Elisabeta, pentru a le face o bucurie celor de acolo în preajma sărbătorilor.

A moştenit modestia părinţilor

Zoltan Teszari pare să îi moştenească în privinţa modestiei pe părinţii săi, pe care i-am întâlnit în Oradea la service-ul pe care îl administrează, Autocenter. Mama „miliardarului fără chip” este contabila service-ului, în timp ce tatăl patronului RCS&RDS se ocupă propriu-zis de tot ceea ce ţine de bunul mers al firmei. Oameni obişnuiţi, care nu lasă să se trădeze faptul că sunt părinţii unuia dintre cei mai bogaţi afacerişti din România, dacă nu cel mai bogat, de fapt. Părinţii patronului RCS&RDS locuiesc în aceeaşi casă în care s-a născut Zoltan Teszari, aceasta fiind una frumoasă, dar, la fel, discretă, care nu atrage atenţia.

Teszari nu iese în evidenţă nici prin maşini

Spre deosebire de alţi milionari de la noi, Zoltan Teszari nu iese în evidenţă prin maşinile sale. El conduce un autoturism Porsche Macan Diesel S – nu un bolid de super-lux ca alţi oameni mult mai puţin bogaţi decât el – pe care şi l-ar fi ales fiindcă nu consumă mult. De altfel, şi miliardarii americani Mark Zuckerberg şi Warren Buffett s-au remarcat în SUA prin faptul că nu conduc maşini de lux. Pare a fi apanajul afaceriştilor care şi-au construit averea cu idei strălucite, nu prin combinaţii cu statul, ca destui oameni de afaceri de la noi.

Casa părintească a lui Zoltan Teszari

Singurul lucru care trădează averea extraordinară a lui Teszari este geaca Parajumpers pe care o poartă, în valoare de 850 de euro. În rest, nici maşinile, nici vestimentaţia lui Zoltan Teszari nu atrag atenţia.

Cristian Zoltan Teszari, fiul lui Zoltan Teszari, care are 13 ani, joacă tenis la CSM Oradea şi este foarte talentat la acest sport, el fiind pe locul 14 în clasamentul vârstei lui.

Zoltan Teszari provine dintr-o familie de revoluţionari

Zoltan Teszari provine dintr-o familie de revoluţionari. Tatăl „miliardarului fără chip” era mecanic pe vremea lui Ceauşescu, el transformând după Revoluţie talentul şi priceperea lui într-o afacere. După cum am precizat şi mai sus, administrează service-ul Autocenter din Oradea.

Averea lui Zoltan Teszari a fost evaluată la 550-570 de milioane de euro de către revista Capital, care a realizat topul celor mai bogaţi 300 de români, dar Teszari ar putea fi cel mai bogat om de afaceri din România, averea lui fiind greu de estimat exact.

Hotelul de două stele Padiş din Oradea, în care locuieşte Teszari