Amenzi pentru românii care stau la bloc și au termopane

Amenzi pentru românii care stau la bloc și au termopane

Romanii care stau la bloc si au termopane risca amenzi uriase. Autoritatile trag un semnal de alarma si spun ca locuintele care beneficiaza de geamuri termopan trebuie sa aiba detectoare automate de gaz.

Loading...

In cazul in care nu indeplinesc solicitarea Autoritatii de Reglementare in domeniul Energiei distribuitorii ii pot debransa de la retea, iar din luna ianuarie amenzile vor fi uriase, potrivit A1. „Potrivit ANRE, conform dispozitiilor punctului 8.3. din Normele tehnice pentru proiectarea si executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, Anexa I la Ordinul M.E.C nr. 58/04.02.2004, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 173 bis din 27 februarie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu dispozitiile punctului 6.14. din acelasi act normativ, a fost instituita, incepand cu anul 2008, obligativitatea montarii detectoarelor de gaze naturale cu limita inferioara de sensibilitate 2% CH4 (metan) in aer, care actioneaza asupra robinetului de inchidere (electroventil) a conductei de alimentare cu gaze naturale a aparatelor de utilizare, pentru:

  • incaperile in care sunt amplasate aparate de utilizare a gazelor naturale si a caror suprafete vitrate sunt constituite din geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau din geamuri de constructie speciala (securizat, termopan etc.);
  • incaperile in care exista risc mare de intoxicari, incendii sau explozii cauzate de scaparile accidentale de gaze naturale acumulate”, scrie sursa citata.