Uite de ce este bine să speli fructele și legumele cu bicarbonat de sodiu înainte de a le consuma

Uite de ce este bine să speli fructele și legumele cu bicarbonat de sodiu înainte de a le consuma

Uite de ce este bine să speli fructele și legumele cu bicarbonat de sodiu înainte de a le consuma! De când am aflat acest truc, îl folosesc mereu!

Loading...

Medicii ne recomandă să consumăm cât mai multe fructe şi legume, dar sunt oare pe atât de sănătoase? În supermarket-uri le găsim, de cele mai multe ori, impregnate cu pesticide sau injectate ca să arate mai bine, mai mult timp.

Și atunci e clar că de fapt mâncâm otravă. Nutriționiștii spun că deși nu suntem afectați imediat, în timp efectele se vor face simțite.

Pot apărea probleme ale ficatului, probleme respiratorii, tiroidiene sau chiar diferite tipuri de cancer.

Agenția Europeană pentru Securitatea Alimentară susține că peste 60% dintre legume și 30% dintre fructe conțin pesticide. Acestea sunt cu atât mai periculoase în cazul femeilor însărcinate sau a copiilor, pentru că sistemul lor imunitar este în formare.

În topul legumelor și fructelor “otrăvite” se află merele, țelina, căpșunile, piersicile, spanacul, cartofii sau salata verde, porivit cercetătorilor americani de la “Environmental Working Group”. Pe de altă parte, mai puțin afectate spun specialiștii, ar fi ceapa, porumbul, ananasul, vinetele, pepenele galben și verde sau ciupercile.

Nutriționiștii ne oferă însă un sfat salvator pe care ar fi indicat să-l folosim dacă ținem la sănătatea noastră și a familiei noastre. Este extrem de simplu ce avem de făcut. Punem apă și câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un castron.

Punem legumele și fructele la înmuiat preț de câteva minute sau le putem lăsa acolo chiar întreaga noapte. Abia apoi le putem mânca. Legumele și fructele spălate doar sub jetul de apă nu vor fi curățate de pesticide, în schimb, bicarbonatul de sodiu are puterea de a elimina mare parte dintre acestea.