Nu mai arunca zeama de la castraveții murați. Iată ce poate face în corpul tău, dar și în locuință

Nu mai arunca zeama de la castraveții murați. Iată ce poate face în corpul tău, dar și în locuință

Multe persoane iubesc castravetii murati. Fie ca este vorba desprte castraveti murati cu otet sau cu apa si cu sare, acestia reprezinta garnitura perfecta pentru fripturi si pentru alte mancaruri. Unele persoane prefera sa arunce zeama care ramane in borcan, fara sa se gandeasca la cat de multe beneficii poate avea aceasta. Iata la ce poti folosi zeama de la castraveti, chiar de astazi.

Loading...

Zeama de castraveti contine de obicei apa, sare, zahar, otet, usturoi, piper si apa. Uneori, pote contine si seminte de telina, marar, cuisoare sau turmeric, in functie de zona in care sunr preparati castravetii. Cei care sufera de arsuri la stomac pot consuma fara teama putina zeama de la castravetii murati. De asemenea, daca ai consumat ceva picant sau acid, aceasta zeama te ajuta la tratarea arsurilor la stomac, iar otetul va face ca stomacul sa produca mai mult antiacid natural si va echilibra aciditatea corpului.

Si arsurile solare pot fi tratate cu zeama de la castraveti. Daca aloe vera racorette zona, zeama de la castravetii murati ajuta la ameliorarea durerilor, precum si la eliminarea mancarimilor.

Relaxeaza muschii, datorita electrolitilor pe care ii contine. Are sodiu si potasiu, care ajuta in caz de crampe. Se pun cateva lingurite in apa, iar crampele dispar. Durerile in gat pot fi calmate tot cu zeama de la castraveti, mai ales daca este facuta fara otet. Aceasta zeama elimina germenii si echilibreaza nivelul PH-ului.

Curata tigaile si obiectele din cupru din casa. Nu ai nevoie de produse speciale, un burete si niste zeama de la castraveti vor curata tigaile, tavile si alte obiecte din cupru din casa. Vor straluci din nou ca in prima zi datorita sarii si acidului care vor actiona.