Cum arată reședința de vacanță a Reginei Elisabeta

Cum arată reședința de vacanță a Reginei Elisabeta

Știai că regina Elisabeta are o reședință de suflet unde pleacă în fiecare vară? Uite cum se comportă monarhul britanic când se află în vacanță. Aici se simte cea mai fericită! Foarte puțini știu asta despre regină!

Loading...

Puțini sunt cei care știu că reședința de suflet a reginei Elisabeta nu este Palatul Buckingham, ci castelul Balmoral din Scoția. Acolo, monarhul britanic își petrece, an de an, vacanța de vară și reușește să strângă laolaltă toată familia regală. Totul se petrece în spatele ușilor închise, cu un staff restrâns, astfel încât regina Elisabeta și soțul ei, prințul Philip, se pot desfășura fără restricții ori grija ochiului public.

Regina Elisabeta și Ducele de Edinburgh, în timpul unei vizite la o fermă de vaci pe proprietatea Balmoralului.
FOTO: Ok Magazine

Așa se face că activitățile întreprinse de regina Elisabeta pe proprietatea Balmoralului sunt unele complet diferite față de cele de la Palatul Buckingham, unde are la dispoziție sute de angajați. Potrivit angajatei Sheena Stuart, cea care are grijă de palat în lipsa suveranei, Prințul Philip și Regina Elisabeta petrec clipe incredibile în reședința lor de vară, apucând să facă lucruri pe care nu le-ar face în mod obișnuit. De exemplu, Prințul Philip gătește, grătarul fiind specialitatea lui chiar și la 97 de ani, în timp ce suverana Marii Britanii aranjează masa ori spală vase. ”Ducele gătește, iar Regina pregătește masa”, a declarat doamna Stuart în cadrul unui documentar realizat despre viața suveranei, difuzat la începutul acestui an pe BBC.

Regina Elisabeta, alături de verișoara sa, Margaret Rohdes.
FOTO: Ok Magazine

Chipurile, uneori, regina Elisabeta dă liber tuturor angajaților, ocupându-se îndeaproape de toate treburile casei. ”Nu există angajați să le pună masa, să-i servească. (…) Își pun mănușile și-și bagă mâinile în chiuvetă. Regina te întreabă dacă ai terminat de mâncat, apoi golește farfuria și merge cu ea la chiuvetă”, a declarat Tony Blair, despre vizita lui la Balmoral, cu soția sa.

Prințul Philip și fiica sa, Prințesa Anne, la un grătar la Balmoral.
FOTO: Ok Magazine

Cât despre vacanța de anul acesta, regina este așteptată la Balmoral la sfârșitul acestei luni, în timp ce Prințul Philip se află deja acolo, pregătind totul pentru sosirea soției lui. Vizitatorii au avut și ei ocazia să viziteze castelul de la începutul lunii martie până la sfârșitul lunii iulie, când castelul se închide pentru sosirea reginei Elisabeta. Momentan, grătarul este interzis pe proprietatea Balmoralului, existând un risc mare de incendiu. Probabil, Prințul Philip va sări, anul acesta, peste tradiția de a face grătar, activitate ce-i strângea laolată pe toții cei patru fii și familiile lor.

Alături de verișoara Margaret și cățeii săi
FOTO: Ok Magazine
Regina, Philip și copiii lor, la Balmoral.
FOTO: Ok Magazine
La Balmoral este cea mai fericită.
FOTO: Ok Magazine