În acest oraș nu există polițe, șomaj, iar casele sunt gratuite pentru toţi locuitorii

În acest oraș nu există polițe, șomaj, iar casele sunt gratuite pentru toţi locuitorii

Utopia socialistă și-a găsit locul într-o mică localitate din Spania unde există foarte puțin șomaj, locuitorii au libertatea de a-și construi case unde doresc, nu există criminalitate și nici poliție.

Loading...

Acest lucru se întâmplă în Marinaleda, oraș care se află la câţiva kilometri de Sevilia, Spania şi acolo locuiesc în jur de 2750 de persoane. Localitatea este condusă de către Juan Manuel Snachez Gordillo care a devenit cunoscut ca fiind un fel de “Robin Hood spaniol”. Acesta se află la conducerea localităţii din regiunea Sevillia încă din 1979, scrie businessmagazin.ro

În oraş funcţionează o cooperativă agricolă unde lucrează aproape toată populaţia localităţii (2650 de angajaţi), iar fiecare angajat este plătit cu 1200 de euro pe lună.

În plus, Marinaleda le oferă de asemenea rezidenţilor o casă, cu condiţia să o construiască singuri şi dacă au fost rezidenţi ai Marinaledei timp de cel puţin doi ani. Cărămizile şi mortarul sunt oferite gratis de guvernul local din Andaluzia, regiunea de care aparţine satul. De asemenea, persoanele care vor să-şi construiască o casă sunt ajutaţi cu arhitecţi, dar şi cu muncitori.

Cei care se angajează să îşi construiască o casă plătesc câte 15 euro pe lună, dar încep plata abia după terminarea construcţiei. Datoria este moştenită de copii pentru a putea fi acoperite costurile.