Un primar rupe tăcerea: „În următoarele 10 zile, oamenii vor muri”

Un primar rupe tăcerea: „În următoarele 10 zile, oamenii vor muri”

Un primar din New York a declarat că metropola pe care o păstoreşte este epicentrul epidemiei de coronavirus din Statele Unite şi că acolo situaţia este mult mai gravă decât se prezintă

Loading...

Coronavirusul atacă tot mai multe state, printre care şi Statele Unite ale Americii, acolo unde 35.070 de persoane sunt afectate de noul virus chinezesc. Un primar şi-a făcut curaj şi a povestit totul despre oraşul în care este edil şef. Este vorba despre Bill de Blasio, primarul oraşului New York, cel care susţine că de fapt, acest oraş este epicentrul epidemiei de coronavirus din Statele Unite și că este cea mai mare criză de la Marea Criză Economică.
Povestea halucinantă a primarului
„Dacă nu vom primi mai multe ventilatoare medicale în următoarele 10 zile, oamenii vor muri”, a declarat primarul Bill de Blasio, în condiţiile în care numărul de cazuri de COVID-19 a trecut de 8.000 în cel mai populat oraş al Statelor Unite, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 60.

La nivel naţional, numărul de cazuri a trecut de 29.000, cu cel puţin 385 de morţi.

„Aceasta va fi cea mai mare criză internă din Marea Criză Economică. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de o mobilizare la scară largă a armatei americane”, a declarat de Blasio referindu-se la criza economică din anii ’30.”

New York, California, Illinois, Connecticut şi New Jersey au instituit carantine la nivel naţional.

Parlamentarii de la Washington se apropie de un acord care ar putea injecta o sumă record de 1.000 de miliarde de dolari în economie pentru a limita daunele provocate de coronavirus.

În acest context, Blasio a afirmat că: „Dacă preşedintele nu acţionează, vor muri oameni care ar fi putut să trăiască”,

Şi preşedintele SUA, Donald Trump a scris duminică pe Twitter că producătorii auto Ford Motor, General Motors şi Tesla au primit undă verde să producă ventilatoare şi alte articole deficitare.

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional al Alergiilor şi Bolilor Infecţioase din SUA, a declarat duminică că administraţia de la Casa Albă a recunoscut urgenţa situaţiei din New York.

„Nu doar New York-ul încearcă doar să obţină resurse, ci vom obţine fonduri din partea guvernului federal”, a spus Fauci.

Producătorul american de medicamente Merck a anuntat că duminică dimineaţă a livrat în New York 500.000 de măşti donate.

„Timpul contează, minutele contează, iar aceasta este literalmente o problemă de viaţă şi de moarte”, a spus el, potrivit ProTV.