ULTIMA ORA! CARANTINA TOTALA! Iohannis a facut anuntul! Nu mai ai voie sa iesi din casa ziua daca nu ai ASTA:

ULTIMA ORA! CARANTINA TOTALA! Iohannis a facut anuntul! Nu mai ai voie sa iesi din casa ziua daca nu ai ASTA:

Seful statului a hotarat alaturi de ministrii guvernului Orban ca este necesara carantina totala pentru a stopa raspandirea coronavirusului! Mai mult decat atat, Klaus Iohannis va conta si pe mobilizarea Armatei pentru a controla romanii.

Loading...

Romanii vor avea voie in continuarea sa mearga la cumparaturi sau la serviciu, insa vor fi nevoiti sa aiba asupra lor declaratia pe proprie raspundere care pana acum era necesara doar in intervalul orar 22:00-06:00.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis:

„Tocmai am încheiat o ședință de lcuru. Au participat prim ministul, ministrul de interne, al sănătății și ministrul apărării.

Am evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă. Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate în această perioadă și pot să vă spun că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea infecției cu coronavirus.

Se vor introduce noi restricții în sensul în care ce a fost până acum o recomandare, devine o obligație. Stăm acasă. Oamenii pot să iasă din casă pentru a merge la serviciu sau pentru a face cumpărăurile de pe o zi pe alta.

Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, pentru ca aceste măsuri să fie respectate integral.

Am convenit să folosim și armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va dispune persoanal care va suplimenta forțele de poliție.

Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale și de restricții speciale. Pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale. Vor trebui în interesul lor propriu să stea tot timpul acasă.

Restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine”, a declarat Klaus Iohannis.

De la ora 14.00, președintele va avea o videoconferință cu managerii de spitale, premierul, ministrul de Interne, ministrul Sănătății, Ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă și ministrul Transporturilor Lucian Bode.